Хванаха българин, дълбал по Колизеума

30 юни 2023
Колизеум
Снимка от БГНЕС

Турист, който е издълбал името си и това на приятелката си в 2000-годишния Колизеум във видео, гледано от милиони, е фитнес инструктор, който живее във Великобритания, разкрива MailOnline. 27-годишният Иван Димитров, който също нарича себе си Иван Хокинс, беше заснет от камерата на американски турист, докато издълбава с връзка ключове думите „Иван и Хейли 23“ в тухлената зидария.

Роденият в България Иван беше в Рим с дългогодишната му приятелка Хейли Брейси, на 33 години, миналия уикенд. Служителите останаха бесни от безсмисления вандализъм и обещаха да издирят виновника. MailOnline установи, че Иван, който е родом от Ловеч, работи като фитнес треньор в Бристол, но и като шофьор на доставки. Смята се, че Хейли управлява собствен бизнес за спортно хранене и двамата живеят заедно в предградието Кейншам, недалеч от фитнес залата Лонгуел Грийн, където Иван е треньор.

Случаен минувач засне Димитров, фитнес инструктор от Бристол, докато издълбава имената в каменните стени на 1937-годишната сграда с помощта на връзка ключове миналия петък, 23 юни. В изявление, публикувано вчера следобед, говорител на карабинерите каза: „След разследвания по жалба, представена от администрацията на Colosseum Park, карабинерите в кординация с прокурора на Рим, идентифицираха чрез традиционни разследвания и фотографско сравнение, лицето заподозряно, че е отговорно за гравирането на собственото си име и това на партньорката си в Колизеума. Карабинерите са установили, че това е двойка, мъж и жена, живеещи в Англия.

Райън публикува видеото онлайн, след като се натъква на Иван, облечен в синя тениска и къси панталони, докато обезобразява тухлената зидария. Райън казва: „Ти сериозно ли? Това е глупаво, човече.“

Отличителен черен спортен часовник с кръгъл циферблат на китката му съвпада с този, който Иван носи на страницата си във Фейсбук за фитнес тренировки. Хейли, която е облечена в бяло и носи раница, остава с лице към стената. При намесата на Райън, Иван просто се обръща и му се усмихва безумно, преди да насочи вниманието си към издълбаването на името си и това на Хейли на стената.

Новини