The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
"Imagine all the people living life in peace"
Снимка: facebook
"Imagine all the people living life in peace" Четвъртък, 09.09.2021 г., 15:02 ч. "Imagine" на John Lennon и Yoko Ono на 50 години

Текст от песента "Imagine" на John Lennon и Yoko Ono беше прожектиран върху сгради по целия свят по повод 50-годишнината от издаването на едноименните песен и албум.

Думите "Представи си, че всички хора живеят в мир" ("Imagine all the people living life in peace") бяха изписани на десетки фасади - от сградата на британския парламент и катедралата "Сейнт Пол" в Лондон до "Таймс скуеър" в Ню Йорк.

Lennon издава албума "Imagine" на 9 септември 1971 г., а едноименната песен се превръща в една от най-великите на всички времена.

"John щеше да хареса това. "Imagine" въплъщава всичко, в което вярвахме по онова време", казва Ono в изявление, "Все още сме заедно и продължаваме да вярваме в това. Убеждението е също толкова важно сега, колкото и преди 50 години, когато беше написан и издаден".

Текстът беше прожектиран също в Берлин, Токио и в родния град на Lennon Ливърпул. Кампанията е подобна на тази, която Ono направи преди 20 години.

По случай годишнината утре на музикалния пазар ще излезе лимитирано издание на "Imagine" под формата на две бели плочи.

Коментари