Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
"Имало едно време... в Холивуд" с голямата награда на критиците
Снимка: criticschoice.com
"Имало едно време... в Холивуд" с голямата награда на критиците Понеделник, 13.01.2020 г., 09:30 ч. Sam Mendes и Bong Joon Ho си поделиха наградата за най-добър режисьор

Знаменитости от Холивуд се събраха в Санта Моника, Калифорния, в неделя вечерта за връчването на наградите "Изборът на критиците".

Taye Diggs се завърна като водещ на събитието. Eddie Murphy получи почетен приз за цялостно творчество, а Kristen Bell беше отличена с наградата #SeeHer, която се връчва на дами, които защитават реалистичното изобразяване на жените и момичетата в медиите.

Голямата награда на вечерта - за най-добър филм - отиде при "Имало едно време... в Холивуд" на "Once Upon A Time ... In Hollywood" на Quentin Tarantino. Най-добър драматичен сериал стана "Наследство".

Изненадващо наградата за най-добър режисьор беше поделена между Sam Mendes ("1917") и Bong Joon Ho ("Паразит"). Bong също така заслужи призовете за най-добър чуждоезичен филм.

Големият победител на вечерта обаче беше стрийминг услугата Netflix, която събра девет статуетки с "Ирландецът", който спечели за най-добър актьорски състав, носителката на "Златен глобус" Laura Dern, която спечели за поддържаща женска роля в "Брачна история" и "Долемайт е моето име" - за комедия.

"When They See Us" получи овациите за най-добра лимитирана поредица, след като беше пренебрегната от "Златните глобуси".

Joaquin Phoenix и този път беше избран за най-добър актьор за "Жокера", а Renée Zellweger стана най-добра актриса благодарение на ролята си в "Джуди". Brad Pitt отново победи в категорията за поддържащ актьор.

Коментари