Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Instagram цензурира Madonna
Instagram цензурира Madonna
Снимка: БГНЕС
Instagram цензурира Madonna Четвъртък, 30.07.2020 г., 14:55 ч. Певицата разпространявала фалшива информация за COVID-19

Madonna беше подложена на цензура в Instagram за разпространение на невярна информация за предполагаем лек за COVID-19. Това стана след като тя сподели фрагменти от видеоклип, разпространен преди това от американския президент Доналд Тръмп. 

В публикацията си пред над 15 милиона последователи Madonna твърди, че доказана ваксина е била налична от месеци, но се пазела в тайна, "за да може богатите да забогатеят, а бедните и болните да станат по-болни". В поста има видео на американската лекарка Стела Имануел, която хвали хидроксихлорохина като чудодеен коронавирусен лек. Различни клипове от речта на Имануел се разпространиха бързо в интернет през последните дни, въпреки че хидроксихлорохинът, антималарийно лекарство, според данните не се е оказал ефективен срещу COVID-19. 

"Премахнахме това видео за отправяне на неверни твърдения относно лечения и методи за профилактика на COVID-19", заяви говорител на компанията Facebook, собственик на Instagram.

„Хората, които реагираха, коментираха или споделиха това видео, ще видят съобщения, насочващи ги към авторитетна информация за вируса“.

Madonna падна на сцената по време на концерт

Публикацията на Madonna беше изтрита, като преди това беше маркирана като „Фалшива информация - прегледана от независими проверяващи на фактите“.

Президентът Тръмп тази седмица туитва няколко клипа към своите 84 милиона последователи, преди туитовете да бъдат премахнати. Синът му Доналд Тръмп-младши временно беше блокиран от Туитър, след като също сподели части от видеото.

"Никой няма нужда да бъде болен. Този вирус има лек - нарича се хидроксихлорохин", възкликва Имануил във видеото, застанала на стъпалата на Върховния съд във Вашингтон с лекари. Тя също се изказва остро срещу маските за лице и блокировките.

Madonna заяви, че през май е преболедувала коронавируса, който я е принудил да отложи концерти в Париж.

Коментари