Исторически успех за Chadwick Boseman

Актьорът получи посмъртно четири номинации от Гилдията на актьорите

05 Февруари 2021
social
Снимка от facebook

Chadwick Boseman сътвори история месеци след смъртта си с четири номинации за наградите на Гилдията на актьорите

Актьорът беше номиниран посмъртно за ролите в последните си два филма - "Ма Рейни: Майката на блуса" и "Петима от една кръв".

Boseman, който почина миналия август на 43-годишна възраст, след като изгуби водената тайно битка с рака, става първият актьор, получил четири номинации от актьорската гилдия.

Chadwick Boseman е номиниран посмъртно в категориите за най-добър актьор за изпълнението си в "Ма Рейни: Майката на блуса" и за най-добър актьор в поддържаща роля за "Петима от една кръв". Звездата на супергеройската продукция "Черната пантера" получи още две номинации, след като и двата филма бяха номинирани за водещата награда за най-добър актьорски състав.

Boseman преди е печелил приза в топ категорията през 2019 г. за "Черната пантера".

Номинациите от актьорската гилдия идват само ден, след като Chadwick Boseman беше номиниран посмъртно за най-добър актьор във филмова драма на наградите "Златен глобус" за изпълнението си в "Ма Рейни: Майката на блуса". Това е първа номинация за актьора за отличията на Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд.

Ако намери място сред претендентите за "Оскар", Boseman ще стане първият посмъртно номиниран актьор в категорията за главна мъжка роля след Massimo Troisi през 1995 г. за "Пощальонът".

Ако бъде номиниран за поддържаща роля, Boseman ще стане едва третият актьор с подобно постижение в историята на "Оскар"-ите след Ralph Richardson за "Тарзан от рода Грейстоук" (1984) и Heath Ledger за "Черният рицар" (2008).

Номинациите за "Оскар" ще бъдат оповестени на 15-и март.

Церемонията за 27-мите награди на Гилдията на актьорите беше пренасрочена от 14-и март за 4-и април, за да не съвпадне с шоуто за водещите музикални отличия "Грами".

Новини