Избират първите 10 участници за финала на Евровизия 2021

Песенният конкурс се завръща тази вечер след 2 години пауза

18 май 2021
social
Снимка от Eurovision Bulgaria

Тази вечер ще се проведе първият полуфинал на Евровизия 2021. В България зрителите ще могат да гледат дългоочакваното шоу на живо от Ротердам по БНТ 1 от 22:00 часа. Феновете на конкурса очакват с нетърпение първата вечер, след като надпреварата беше отменена през 2020 година заради пандемията от коронавирус.

Това ще е първото голямо събитие, което ще допусне публика в залата - над 3000 зрители ще гледат шоуто в арената.

Събитието ще открие победителят от предишното издание на конкурса през 2019г. Дънкан Лоурънс, който ще изпълни хита си с популярния нидерландски DJ Армин Ван Бюрен “Feel Something”.

Сред участващите тази вечер песни са фаворитите за победа от Малта, Литва, Русия и Кипър. Само 10 от 16-те участници в полуфинала ще се класират на големия финал.

Българският представител Виктория ще вземе участие във втория полуфинал на Евровизия на 20-и май с песента „Growing Up is Getting Old”. Зрителите в цяла Европа и българите в чужбина ще могат да я подкрепят. Българката е един от големите фаворити за победа, а анализаторите отбелязват, че изпълнението ѝ на живо в четвъртък може да се превърне в един от най-силните моменти на тазгодишното издание на Евровизия.

Българската делегация пристигна в Ротердам на 10-и май, а през изминалата седмица Виктория репетира два пъти на сцената на конкурса и взе участие в откриваща церемония на тюркоазения килим, където впечатли с красива визия.

Големият финал на Евровизия 2021 ще се проведе на 22-ри май.

Новини