Избраха актьори за биографичен филм за Milli Vanilli

Очаква се снимките за най-голямата измама в музикалната история да приключат до края на годината

01 септември 2022
social
Снимка от кадър YouTube

Днес бяха публикувани първи снимки от предстоящия биографичен филм за Milli Vanilli. 

Продукцията носи заглавието на най-големия хит на музикалното дуо - “Girl You Know It’s True”. Режисьор е Simon Verhoeven. 

Филмът ще разкаже историята на Fabrice Morvan и Rob Pilatus, които стават световни звезди в края на 80-те години на миналия век под името Milli Vanilli. Малко по-късно обаче кариерата им приключва със скандалното разкритие, че двамата не изпълняват вокалите в нито една от песните си.

Ролите на двамата “певци” ще изпълнят непознатите актьори Tijan Njie и Elan Ben Ali, а Matthias Schweighöfer ще се превъплъти в техния музикален продуцент от Германия Frank Farian. 

Milli Vanilli издават дебютния си албум “Girl You Know It’s True” през 1989 г. и печелят “Грами” в категорията за нов изпълнител през 1990 г. След скандалните разкрития, че те през цялото време само са се престрували, че пеят, наградата им беше отнета още същата година. 

Групата планираше да издаде албум със заглавие “Back And In Attack”, но идеята беше зачеркната след смъртта на Pilatus през април 1998 г. Той беше открит мъртъв в хотелска стая близо до Франкфурт, а причината за смъртта беше случайно предозиране с алкохол и лекарства по лекарско предписание. 

В интервю пред Oprah Winfrey през 2013 г. Morvan каза: “Много е тежко да загубиш всичко толкова публично. Не знаеш към кого да се обърнеш, защото си останал сам. Бяхме известни и сега сме напълно неизвестни просто ей така”. 

Снимките на биографичния филм ще бъдат в Мюнхен, Берлин, Кейп Таун и Лос Анджелис. Очаква се да приключат през декември, но засега не е известно кога ще излезе лентата.

Новини