Излезе нова песен на Prince

Композицията е втори сингъл от предстоящия посмъртен албум на музикалната легенда

03 юни 2021
social
Снимка от instagram

Днес беше представен “Born 2 Die” - вторият сингъл от предстоящия посмъртен албум на Prince, "Welcome 2 America". Заглавната песен беше издадена по-рано тази година.

В парчето на Prince партнират басистът Tal Wilkenfeld, барабанистът Chris Coleman и вокалистките Shelby J., Liv Warfield и Elisa Fiorillo. Дългогодишният музикален режисьор на легендарния певец, Morris Hayes, е продуцирал композицията.

“Born 2 Die” е записана за първи път през пролетта на 2010 г. по време на първия мандат на президента на САЩ Барак Обама. Според официалното съобщение за песента, по онова време Prince е разсъждавал над проблемите на афроамериканската общност и ролята, която той би могъл да има в това отношение. Записът обаче така и не е издаден.

"Welcome 2 America" ще излезе на 30-и юли. Албумът съдържа 11 оригинални песни на Prince и кавър на “Stand Up and B Strong” на Soul Asylum. Материалът досега никога не е издаван, но някои от композициите музикантът е изпълнявал на живо или са пускани еднократно по радиостанции.

Prince почина на 57 години през април 2016 г. от случайно предозиране с болкоуспокояващото фентанил.

"Welcome 2 America" съдържание:

'Welcome 2 America'

'Running Game (Son of a Slave Master)'

'Born 2 Die'

'1000 Light Years From Here'

'Hot Summer'

'Stand Up and B Strong'

'Check The Record'

'Same Page, Different Book'

'When She Comes'

'1010 (Rin Tin Tin)'

'Yes'

'One Day We Will All B Free'

Новини