Излезе оригиналният саундтрак към "Wish"

21 ноември 2023
Wish
Снимка от ANIMATO MUSIC

Излезе оригиналният саундтрак към "Wish" - анимационния музикален филм, продуциран от Walt Disney Animation Studios и издаден от Walt Disney Records. Филмът събира на едно място екипа, който стои зад "Anna and the Snow Queen", "Zootopia" и "Mirabelle and the House Full of Magic", и обединява представители на различни поколения, които са наследили наследството и са обединили усилията си, за да вдъхнат живот на Disney. С участието на гласовете на носителката на Oscar, Ariana DeBose в ролята на Asha, Chris Pine в ролята на King Magnifico и Alan Tudyk в ролята на домашния козел на Asha – Valentino.

В основата на "Wish " - подобно на много от игралните филми на Disney, които са се появили преди него - е музиката. Вдъхновен от вълшебното музикално наследство на Walt Disney, филмът включва оригинална история и герои, както и 7 изцяло нови песни, написани от номинираната за Grammy певица и автор на песни Julia Michaels и продуцента и музикант Benjamin Rice. Пет от песните бяха издадени преди филма и се превърнаха във истинска сензация – част са от над 60 милиона видеа в TikTok, които са генерирали 5,5 милиарда гледания.

"Толкова много от любимите ни филми са мюзикъли", казва продуцентът Peter Del Vecho. "Когато си мислите за Disney, се сещате за редица емоции. Искате да се почувствате като на влакче в увеселителен парк, а част от тази емоция идва от музиката."

Новини