Излиза автобиографична книга на Кирил Маричков

„На прага на времето“

12 април 2023
Кирил Маричков
Снимка от БГНЕС

Автобиографичната книга на основателя на „Щурците“ - Кирил Маричков, излиза по случай 55 години от създаването на групата, съобщава БТА. Премиерата е през май. Преди това Кирил Маричков ще участва в концерта „Фондацията празнува 10 години около света“ - на 26 април в зала 1 на НДК. В събитието ще участват още Дони, Иван Лечев, Славчо Николов, Венко Поромански и специалните гости Любо Киров, Момчил, Константин Цеков, Валди Тотев и Наско от „Б.Т.Р.“.

„На прага на времето“ е с обем 576 страници е под редакцията на Веселина Паскова. Включва над 100 снимки от личния архив на Маричков, някои от които се публикуват за първи път, както и снимки на всички албуми на „Щурците“. Оформлението и корицата са на дизайнера Тодор Манолов.

Книгата представя подробно житейския и творчески път на Маричков - от детството му до на най-силния период в историята на „Щурците“ - 80-те години на ХХ век. Съдържанието е разпределено в седем части, поместени са спомени на бащата на музиканта, на членове от групата и други негови приятели музиканти. 

Новини