Jennifer Hudson написа песен за Aretha Franklin

“Here I Am (Singing My Way Home)” ще бъде включена в саундтрака на биографичния филм "Respect"

20 юни 2021
social
Снимка от кадър YouTube

Jennifer Hudson издаде нова си песен “Here I Am (Singing My Way Home)”, която ще бъде включена в саундтрака на предстоящия биографичен филм за Aretha Franklin "Respect".

Hudson, която изпълнява ролята на соул легендата в продукцията, е написала песента заедно с Carole King, която пък е съавтор на хита на Franklin от 1967 г. “(You Make Me Feel Like) A Natural Woman)”. Двете са работили по парчето и с Jamie Hartman (Lewis Capaldi, Christina Aguilera), а Will.i.am от Black Eyed Peas е продуцент.

“Here I Am (Singing My Way Home)” е единствената оригинална песен в саундтрака на филма.

“Музиката играе главна роля в този филм, така както беше и в живота на г-жа Franklin", казва Hudson в изявление. "Процесът по създаване на тази песен беше най-добрият начин, по който можех да почета нейният дух. Това беше последната въздишка от изключителния проект. За мен беше голяма привилегия да работя по песента с Carole и Jamie... Целта ни беше да покажем, че музиката винаги е била опора за г-жа Franklin, във всичко което е правила, и се надявам, че песента илюстрира силата на нейния глас - буквално и преносно, която винаги я връща у дома".

Кралицата на соул музиката открива своя глас в “Respect”

"Respect" ще се завърти по кината в САЩ от 13-и август, а саундтракът ще излезе същия ден.

Новини