Jeremy Irons ще партнира на Lady Gaga

Носителят на “Оскар” влиза в новия филм на Ridley Scott

09 декември 2020
social
Снимка от facebook

Jeremy Irons се присъедини към звездния екип на новия филм на сър Ridley Scott “Gucci”. Все още не е ясно каква ще е ролята на 72-годишния носител на “Оскар”. Той обаче ще партнира на вече потвърдените големи имена в актьорския състав - Robert De Niro, Al Pacino, Adam Driver и Jared Leto. Криминалната драма ще разкаже историята на убийството на наследника на модната фамилия Gucci - Maurizio - през 1995 г. В ролята на неговата бивша съпруга Patrizia Reggiani, която е обвинена и осъдена за покушението, ще влезе певицата и актриса Lady Gaga. 

Patrizia е изоставена от Maurizio през 1985 г. заради по-млада жена. Съпругът й казва, че отива на кратко бизнес пътуване, от което така и не се прибира у дома. Следва дълга и драматична процедура по развод, приключила през 1991 г. Четири години по-късно Maurizio е убит пред офиса на Gucci в Милано, а до днес властите смятат, че поръчител на убийството е именно Patrizia. По време на целия съдебен процес интересът на медиите е толкова голям, че дори измислят и прякор на Patrizia - "Черната вдовица". Въпреки опитите на дъщерите й да смекчат присъдата, като твърдят, че операция за отстраняване на мозъчен тумор е разтърсила характера и емоционалното й състояние до основи, присъдата на Patrizia е 26 години. През 2000 г. тя прави опит за самоубийство в затвора, но е спасена. През октомври 2016 г. е освободена заради добро поведение след 18 години затвор.

Сценарият на филма е базиран на книгата на Sara Gay Forden “Фамилията Gucci: Сензационна история за убийство, лудост, блясък и алчност”.

Очаква се премиерата на продукцията да бъде през ноември 2021 г. 

 

Новини