Johnny Depp предупреди: Никой не е в безопасност

Актьорът коментира културата на изключването преди да получи наградата “Доностия”

24 септември 2021
social
Снимка от БТА

“Никой не е в безопасност”. Така Johnny Depp коментира културата на изключването, малко преди да получи престижната награда “Доностия” на Международния филмов фестивал в Сан Себастиан.

На пресконференция актьорът бил помолен да сподели какво мисли по темата, а той отговаря, че това е “прибързано осъждане, което се базира на реплики, подобни на издишан мръсен въздух”. Според него нещата са стигнали толкова далеч, че едно изречение може да направи така, че "земята да изчезне под краката ти".

През последните няколко години репутацията на Depp пострада сериозно, след като бившата му съпруга Amber Heard го обвини в домашно насилие. Той загуби и съдебно дело за клевета, което водеше срещу британски таблоид, нарекъл го “бияч на съпруги” в своя статия. След края на процеса Depp беше "любезно помолен" да напусне филмовата поредица “Фантастични животни”, а филмът с негово участие “Минамата” така и не получи дата за премиера в САЩ, въпреки че вече беше показан в други части на света. 

На пресконференцията, преди да бъде почетен като един от “най-талантливите и многостранни актьори в съвременното кино”, Depp каза още: “Това се случи не само с мен. Случи се на много хора… на жени, мъже и деца, които са страдали от подобни неприятни моменти и, за съжаление, в някакъв момент започват да мислят, че това е нормално… Вярвам, че ако се въоръжиш с истината, това е всичко, което ти трябва. Няма значение дори ако осъждането… е получило някаква артистична форма. Когато има някаква несправедливост, независимо дали срещу теб или срещу човек, когото обичаш или в когото вярваш, не стой безучастен. Не ги оставяйте без вашия глас, те имат нужда от него”.

Johnny-Depp1-1.jpg

 

Новини