Julia Roberts в апокалиптичен филм, продуциран от семейство Обама

02 октомври 2023
Julia Roberts
Снимка от БГНЕС

Идиличен уикенд в луксозна къща в Лонг Айлънд се превръща в кошмар за героите на Julia Roberts, Ethan Hawke и Mahershala Ali след началото на апокалипсиса. 

Стрийминг услугата Netflix пусна първи кадри от новия трилър „Leave the World Behind“. Изпълнителни продуценти на филма са Барак и Мишел Обама.

Roberts и Hawke са двойка, която резервира почивка през уикенда с децата си. Посред нощ собственикът на дома, в ролята Mahershala Ali, се появява на вратата, за да потърси убежище заедно с дъщеря си. Краткото видео запазва мистерията какво точно се случва със света, а филмът се концентрира върху това дали двете семейства ще успеят да се сработят, за да оцелеят или ще се обърнат едно срещу друго.

Kevin Bacon влиза в ролята на обсебен от теории на конспирациите строителен работник.

„Leave the World Behind“ е първият подобен филм, продуциран от компанията "Higher Ground Productions" на американската президентска двойка Обама, която до момента се фокусираше върху детски програми, документални филми и исторически драми. Режисьорът Sam Esmail, създателят на сериала „Mr. Робот“, адаптира сценария от романа на Руман Алам от 2020 г. Президентът Обама постави неговата история в своя списък с книги за четене през лятото на 2021 г.

„След като преминахме през пандемията и след това през произволен брой други събития, свързани с бедствия, като изменението на климата и горещата вълна например, която преживяхме това лятото, неизвестното – и страхът от него – е това, което се опитахме да уловим в този филм“, каза Esmail пред Vanity Fair.

„Leave the World Behind“ ще излезе в кината на 22-и ноември, преди да дебютира в Netflix на 8-ми декември.

Новини