Julio Iglesias ще разкаже историята си в сериал

08 Февруари 2024
Julio Iglesias
Снимка от YouTube screenshot

Животът на испанския певец и автор на песни Julio Iglesias ще бъде обект на сериал, става ясно от сделка на звездата с една от стрийминг платформите. “За първи път тази жива легенда на музиката ще участва в творческия процес на проект, в който той ще сподели всичко за живота и невероятната си музикална кариера", заявиха от компанията за сключената сделка. 

Проектът е в процес на разработване и "ще разкаже историята за това как Iglesias се е превърнал в първия изпълнител, пеещ на език различен от английския, който успява да пробие на американския и азиатския музикален пазар, както и в универсална звезда, която е измежду петимата най-продавани изпълнители в историята. През неговата над 55-годишна артистична кариера, Julio Iglesias е записвал и пял на 12 езика, като по този начин е установил връзка с фенове по целия свят”, се казва в изявление на стрийминг услугата. 

“След много спекулации, книги и документални продукции, в които не съм имал участие, за първи път реших да разкажа истината за моя живот", каза от своя страна 80-годишният музикант. 

"Iglesias, баща на Enrique Iglesias, стартира в младежкия отбор на испанския футболен клуб Реал Мадрид, докато инцидент не слага край на спортната му кариера. Няколко години по-късно той се превръща в един от най-големите артисти в историята на съвременната музика", казват от стрийминг гиганта. "През 70-те години на миналия век Iglesias добива популярност като певец в много държави, но едва през 80-те успява да пробие на пет континента. Освен множество награди, той държи и рекорда на Гинес за "латино изпълнител, продал най-много записи в света". 

Iglesias е пял на една сцена заедно със звезди като Frank Sinatra, Willie Nelson, Stevie Wonder, Diana Ross, Sting, Dolly Parton, Placido Domingo, Charles Aznavour и Johnny Hallyday.

Новини