Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Жълт код за сняг, дъжд и вятър в 18 области
Жълт код за сняг, дъжд и вятър в 18 области
Снимка: pxhere.com
Жълт код за сняг, дъжд и вятър в 18 области Понеделник, 23.03.2020 г., 08:37 ч. Дневните температури ще се понижат и максималните ще бъдат между между 0° и 5°, до 7°-8° в крайните югоизточни райони и по Черноморието

Новата седмица започва с предупреждение за потенциално опасно време.

Жълт код за сняг е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, София област и град, Перник, Кюстендил и Смолян. В тези области ще вали обилен сняг и ще се образува снежна покривка.

В областите Русе, Пазарджик и Благоевград има жълт код за дъжд и сняг.

Жълт код за силен вятър има в областите Добрич, Варна и Бургас.
Валежите от сняг ще обхванат по-голямата част от страната, в западните райони те ще са значителни и ще се образува снежна покривка. Дъжд ще вали в Горнотракийската низина и по Черноморието. Северозападният вятър ще отслабне и в по-голямата част от страната ще се ориентира от северсевероизток, ще е умерен до силен.

Дневните температури ще се понижат и максималните ще бъдат между между 0° и 5°, до 7°-8° в крайните югоизточни райони и по Черноморието.

Над планините ще е облачно, по билата мъгливо, с валежи от сняг.
Ще духа умерен и временно силен вятър от изток, по високите и открити части от югозапад. По планинските проходи ще има снежни виелици.

Във вторник ще е облачно с валежи: в Северна и Западна България от сняг, а в Горнотракийската низина и по Черноморието – от дъжд. Дебелината на снежната покривка ще се увеличава. В Добруджа и Лудогорието и по планинските проходи ще има снежни виелици.

В сряда валежите постепенно ще отслабват и спрат, но ще остане предимно облачно. Ще започне бавно да се затопля.

В четвъртък вятърът отново ще се усили. Ще преобладава облачно време и на места, главно в Южна България ще превалява слаб дъжд, в планините – сняг.

Коментари