Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Карантината направи прозрачни моретата
Карантината направи прозрачни моретата
Карантината направи прозрачни моретата Неделя, 26.07.2020 г., 07:53 ч. Видимостта достига 15 м дълбочина, спрямо 10 м миналата година на повечето места, където са направени измервания.

Моретата около Апенините станаха много по-чисти и чисти след повече от два месеца карантина, обявена във връзка с пандемията от новия коронавирус. Тези резултати бяха показани от проверки на повече от 450 точки по крайбрежната ивица, които бяха извършени от специализирани екипи за управление на пристанищата и бреговата охрана на Италия.

Видимостта достига 15 м дълбочина, спрямо 10 м миналата година на повечето места, където са направени измервания. Водата съдържа по-малко отпадъци, както битови, така и промишлени, по-малко вредни вещества и пластмаса.

Както обясняват експертите, освен спирането на човешката дейност и намаляването на броя на корабите и лодките, „пречистването“ на морската вода е било повлияно от факта, че през пролетта е имало пo-малко дъждoвe.

Ал Бано и Ромина Пауър работят по нов общ проект

Прозрачността на морската вода е видима с просто око в много курортни райони, особено около островите. Дори в Остия, най-близкият курорт до Рим, морето от което никога не е било толкова прозрачно, качеството на водата се е подобрило.

Коментари