Kate Bush преиздава албумите си на физически носители

02 ноември 2023
Kate Bush
Снимка от YouTube screenshot

Kate Bush преиздава албумите си на физически носители, включително две радикални преработки на „Hounds Of Love“. Инициативата беше обявена ден преди церемонията утре, на която певицата ще бъде въведена в Залата на славата на рокендрола.

Звукозаписният лейбъл на певицата Fish People се обедини с друг звукозаписен лейбъл и ателие, The state51 Conspiracy, за да създадат новаторски нови дизайни на нейните албуми. Записите ще могат да се поръчат от нейния сайт от 1-и декември, който също беше актуализиран, за да отбележи повода.

Нейният класически албум „Hounds of Love“ (1985) е преформатиран в два отделни записа. Първият се нарича „The Baskerville Edition“ и включва произведения на изкуството и илюстрации от базираното в Глазгоу дизайнерско студио Timorous Beasties. Записът ще има и мигаща LED светлина със слънчева енергия.

Вторият нов формат на „Hounds of Love“ ще се състои от две кутии, наречени „The Boxes of Lost at Sea“. Всеки от тях ще съдържа едната страна на албума и ще има собствена UV-отпечатана илюстрация върху бял винил и захранвана с батерии LED светлина.

Bush казва, че новите дизайни са вдъхновени от предишно произведение, което тя е направила за благотворителната организация "War Child". През 1993 г. тя предложи на търг две еднакви рамки с кутии, като и двете съдържаха мигащ червен светодиод с текст върху месингови плакети, по молба на Brian Eno.

„Идеята беше да създадем хибрид от албум и произведение на изкуството, което да окачите на стената“, каза тя за новите издания. „Базирани са на нещо, което проектирах за търг за благотворителната организация "War Child". 

Освен това ще бъде направено дарение на "War Child" за всяка нова продадена кутия.

Освен това Bush ще издаде нови физически версии на всичките си албуми. Някои ще бъдат налични в цветен винил, което прави всеки запис уникален и индивидуален. Други могат да бъдат закупени само от независими звукозаписни магазини или сайта на певицата. Всички нови издания са направени с ремастерираните версии от 2018 г.

Bush каза за новите издания: 

„Беше страхотно забавно да съберем тези нови версии, включително цветните винили за независими звукозаписни магазини. Те са проектирани като „комплект“.

„Много е вълнуващо да видим възраждането на физическото присъствие на албуми, издадени на винил. Винаги е било така за мен, особено когато бях тийнейджър. Целият шум около магазина за плочи беше част от преживяването. Купуването на албум беше събитие. Има специална емоционална връзка, която се случва между притежателя на албум, музиката и произведението на изкуството, когато то съществува в реалния свят. Това е нещо, което можем да ценим по уникален начин“.

Новини