Kate Bush призова за край на войната в Украйна

Певицата подкрепи и протеста на британските медицински сестри в коледно послание

23 декември 2022
social
Снимка от кадър YouTube

Kate Bush призова за край на войната в Украйна и изрази подкрепата си за стачкуващите медицински сестри във Великобритания в коледно послание, публикувано на сайта на певицата.

В него тя пише: “Не мисля, че някой от нас някога е преживявал година като тази. Животът стана невероятно плашещ в пандемията и както си мислим, че всичко скоро може да свърши, изглежда, че съвсем не е така. Това е като бомбардировка - ужасяващата война в Украйна, гладът, сушата, наводненията”. 

“Чудя се къде ще бъдем всички ние в края на следващата година?“ - продължи тя. „Надявам се войната да свърши. Надявам се, че медицинските сестри ще бъдат в позиция, в която ще бъдат оценени – а те трябва да бъдат ценени”.

Bush изрази и изненадата си от силата на чувствата, последвали смъртта на кралицата: “Много от моите приятели бяха изненадани колко разстроени са от кончината ѝ, особено като се има предвид, че ние не сме роялисти. Мисля обаче, че смъртта ѝ е превърна в център на скръбта, на неизразената загуба, която толкова много хора бяха почувствали по време на пандемията”. 

Попзвездата сподели, че все още е силно развълнувана от възраждането на нейния хит от 1985 г. “Running Up That Hill (A Deal With God)”. Песента оглави класацията за сингли във Великобритания и по света, след като беше използвана в ключови сцени в най-новия сезон на сериала “Странни неща”. 

“Беше страхотно да видя как по-младото поколение се наслаждава на песента”, каза Bush и добави: “Изглежда, че доста от младежите ме взеха за нов артист! Обичам това!”.

64-годишната звезда призна, че времето минава по-бързо с възрастта, но все пак гледайки напред към 2023 г., подчерта важността на оптимизма: “Продължавам да мисля за надеждата и как тя беше последната, която излетя от кутията на Пандора”.

Иновативната изпълнителка илюстрира посланието си с изображение на червеношийка, каквото също използва в подаръци за приятели тази година: “Почувствах, че тази скромна малка птичка, която символизира Коледа, може да символизира и надеждата в контекста на красивите думи на поетесата Емили Дикинсън - “Надежда е нещо с пера, което каца в душата”. Весела Коледа!”. 

 

 

Новини