Katy Perry загуби делото срещу Katie Perry

28 април 2023
Katy Perry
Снимка от БГНЕС

Katy Perry загуби делото за търговски права, заведено срещу нея от австралийската дизайнерка Katie Perry.

Katie Taylor, която продава дрехи, използвайки рожденото си име Katie Perry, даде поп звездата на съд с твърдението, че стоките с марката "Katy Perry" нарушават нейните търговски права. 

Съдията днес отсъди, че дрехите, които се продаваха за турнето на певицата в Австралия през 2014 г., наистина са в нарушение на търговското право на Katie над марката. Според магистрата изпълнителката, чието рождено име е Katheryn Hudson, е използвала името Katy Perry "на добра воля" и не дължи лична компенсация на дизайнерката. Въпреки това обаче, компанията на певицата "Kitty Purry" трябва да плати обезщетение, като сумата ще бъде определена следващия месец. 

Дизайнерката продава дрехи под марката "Katie Perry" от 2007 г., а на следващата година е регистрилата името и като търговска марка в Австралия. 

Певицата, чиито първи хитове са от 2008 г., е призната за виновна в неправомерното използване на запазената марка с рекламиране в социалните мрежи на яке, промотиращо нейния сингъл "Roar" от 2013 г., както и други дрехи с надписа "Cozy Little Christmas", заглавието на нейния коледен сингъл от 2018 г. 

Съдията обаче отхвърли други твърдения, свързани с продажбата на различни стоки в магазини и сайтове, както и мърчайндайз за турнето на Katy Perry през 2018 г.

Поп звездата се бореше за премахване на търговското име "Katie Perry".

Дизайнерката определи изхода от делото като "победа в битката между Давид и Голиат".

Новини