Кейт Мидълтън е новата принцеса на Уелс

Съпругата на принц Уилям наследи титлата на майка му, Даяна

10 септември 2022
social
Снимка от БГНЕС

Кейт Мидълтън е новата принцеса на Уелс. 

След смъртта на кралица Елизабет II в четвъртък, нейният син, който вече е крал под името Чарлз III, официално обяви принц Уилям и съпругата му Кейт за принц и принцеса на Уелс. Титлите досега носега самият той и покойната му бивша съпруга Даяна.

"Днес с гордост го провъзгласявам за принц на Уелс, титла, която аз носех с гордост”, заяви Чарлз III в първото си обръщение към британския народ като крал в Бъкингамския дворец. "Двамата с Катрин, като принц и принцеса на Уелс, сигурен съм, ще продължат да вдъхновяват и водят националните инициативи, които помагат за извеждането на хората от маргиналното в центъра, където могат да получат необходимата им помощ”. 

Новите титли на Кейт и Уилям вече са отразени в официалните им профили в социалните мрежи. 

Според експерти прехвърлянето на тези титли не става автоматично, а е по волята на самия Чарлз. 

Даяна беше провъзгласена за принцеса на Уелс, когато се омъжи за Чарлз през 1981 г. 

Източници от кралското семейство казват, че Катрин много добре осъзнава тежестта на титлата, която наследява, но ще продължи да изпълнява задачите, които си беше поставила и като херцогиня на Кембридж. Очаква се тя да създаде своя репутация като принцеса на Уелс с грацията и скромността, с които се е проявявала и до момента като част от кралското семейство.

 

Новини