Kenneth Branagh режисира филм за Bee Gees

Продуцент е Graham King, който стои зад "Бохемска рапсодия"

11 март 2021
social
Снимка от facebook

Сър Kenneth Branagh е избран за режисьор на предстоящия биографичен филм за Bee Gees.

60-годишният кинотворец ще работи над лентата, която ще се концентрира върху живота и кариерата на легендарните братя Barry, Maurice и Robin Gibb.

Branagh, който е режисирал филми като "Убийство в Ориент Експрес" и предстоящия "Смърт край Нил", ще снима продукцията за музикалното трио по сценарий на Ben Elton.

За проекта първи съобщи Graham King, който продуцира и хитовата лента за Queen "Бохемска рапсодия". С него е ангажирана и продуцентската компания на Steven Spielberg, както и Paramount Pictures, които стоят зад биографичния филм за сър Elton John "Рокетмен".

Barry, който е единственият все още жив член на Bee Gees (Maurice почина през 2003 г., а Robin - през 2012 г.), ще бъде изпълнителен продуцент.

Филмът ще проследи групата от пристигането им в Лондон от Австралия и появата на първия им сингъл номер 1 "Massachusetts" през 1967 г. В следващите години бандата попада в плен на алкохола и други упойващи вещества, но през 70-те Barry ги обединява отново около диско звученето.

Миналата година се появиха слухове, че актьорът Bradley Cooper е получил предложение да влезе в ролята на Barry. Той показа певческите си умения като Jackson Maine във филма с Lady Gaga "Роди се звезда".

Новини