Кевин Спейси отхвърли обвинения в сексуално насилие

Антъни Рап, че е извършено сексуално посегателство над него

18 октомври 2022
social
Снимка от БГНЕС

Кевин Спейси говори пред съда в Ню Йорк, отхвърляйки като "неверни" обвиненията, че е извършил сексуално посегателство над Антъни Рап, когато е бил непълнолетен.

Рап, който участва в сериала "Star Trek: Discovery", претендира за обезщетение в размер на 40 млн. долара срещу двукратния носител на "Оскар" за "емоционални страдания" за това, което се твърди, че се е случило през 1986 г., когато той е бил на 14 години, а Спейси - на 26.

Спейси заяви, че не си спомня да е присъствал на частно парти в апартамент в Манхатън заедно с Рап, както твърди 50-годишният вече мъж.

Преди да се яви в съда, 63-годишният Спейси спечели малка победа, когато съдията, водещ делото, Луис Каплан, отхвърли твърдението на Рап, че Спейси умишлено му е причинил емоционален стрес.

Спейси заяви, че обвиненията на Рап, публикувани в края на 2017 г. в статия в Buzzfeed, са го накарали да се почувства "шокиран, уплашен и объркан".

По време на обвиненията той за пръв път се разкрива публично като гей, което според него е довело до обвинения, че "се опитва да промени темата или да отклони вниманието".

Новини