Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Кинофестът във Венеция остава през септември
Кинофестът във Венеция остава през септември
Снимка: БГНЕС
Кинофестът във Венеция остава през септември Вторник, 26.05.2020 г., 15:15 ч. Кейт Бланшет ще бъде председател на журито

Въпреки че имаше съмнения за отлагане на филмовия фестивал във Венеция поради продължаващата пандемия, Лука Зая, управителят на Венето, заяви, че събитието ще се проведе както е планирано, от 2-и до 12-и септември.

Зая, която е в борда на директорите на фестивала "Биенале ди Венеция", заяви, че най-вероятно ще има по-малко филми на фестивала тази година. Пълният списък обаче няма да бъде обявен до края на юли.

Тази година Кейт Бланшет ще председателства журито на фестивала. Директорът на фестивала Алберто Барбера каза: „Кейт Бланшет не е просто икона на съвременното кино, ухажвана от най-големите режисьори през последните 20 години и обожавана от всички киномани. Нейният ангажимент в художествената и хуманитарната област и опазването на околната среда, както и защитата й за еманципацията на жените във филмовата индустрия, я направиха вдъхновение за обществото като цяло. Нейният огромен талант на актриса, съчетан с уникалната й интелигентност и искрена страст към киното, са идеалните качества за председател на журито".

Бланшет добави: „Всяка година очаквам с нетърпение селекцията във Венеция и всяка година тя е изненадваща и различна. Фестивалът във Венеция е празник на провокативната и вдъхновяваща среда, която е киното във всичките му форми. Привилегия и удоволствие е да бъда председател на журито тази година”.

 

Коментари