Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Kirk Douglas дари богатството си за благотворителност
Kirk Douglas дари богатството си за благотворителност
Снимка: facebook
Kirk Douglas дари богатството си за благотворителност Понеделник, 24.02.2020 г., 09:22 ч. Синът на актьора Michael Douglas няма да получи наследство

Kirk Douglas, който почина на 5-и февруари на 103-годишна възраст, е дал цялото си богатство от 61 милиона паунда за благотворителност.

Холивудската легенда е дарил по-голямата част от парите си - 50 милиона долара, на своята фондация „Дъглас“, която има за цел „да помага на онези, които не могат да си помогнат сами“.

Сред бенефициентите са Синайския храм на Уестууд, който е дом на детския център „Кърк и Ан Дъглас”, както и театърът на „Кърк Сити”, който се използва като място за изпълнения на живо.

Kirk Douglas остави съпруга, Anne Buydens, с която са женени от 65 години, и техния син Peter Douglas, двама сина от първия си брак - Michael и Joel Douglas - и седем внучета.

След залеза на кариерата му през 80-те, Douglas се фокусира върху филантропията, благотворителната дейност и ролята на посланик на добра воля на Държавния департамент на САЩ, пост, който заема от 1963г.

През 1964г. актьорът и съпругата му Anne основават фондация "Дъглас".

Kirk Douglas получава президентския медал на свободата през 1981г., наградата "Джеферсън" за обществена дейност през 1983г. и Орден на Почетния легион на Франция през 1985г.

Коментари