Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Концерт в памет на Крис Корнел се състоя в Калифорния
Концерт в памет на Крис Корнел се състоя в Калифорния
Концерт в памет на Крис Корнел се състоя в Калифорния Петък, 18.01.2019 г., 11:20 ч. "Металика", "Фу файтърс" и Майли Сайръс почетоха музиканта с изпълнения

Покойният музикант Крис Корнел беше почетен с наелектризиращи изпълнения от звезди на музиката, сред които "Металика", "Фу файтърс" и Майли Сайръс, и с прочувствени слова от близките му.

Трибютният концерт "I Am the Highway: A Tribute to Chris Cornell" за музиканта, сложил край на живота си на 52-годишна възраст през 2017 г., беше организиран в зала "Форум" в Ингълууд, Калифорния. Водещ на продължилото над пет часа шоу беше Джими Кимел.

От сцената вдовицата на Крис Корнел, Вики, представена от актьора Джош Бролин, благодари за всеобщата подкрепа и нарече покойния си съпруг "музикално безсмъртен".

Средствата от концерта ще бъдат предоставени на Фондацията на Крис и Вики Корнел и Фондацията за изследвания срещу болестта епидермолизис булоза.

Крис Корнел беше лидер на гръндж движението с базираната в Сиатъл група "Саундгардън", с която пожъна ранни успехи. Впоследствие музикантът се реализира и с други проекти, сред които с бандите "Аудиослейв" и "Темпъл ъв дъ дог", както и като самостоятелен изпълнител.

Освен от "Металика", "Фу файтърс" и Майли Сайръс паметта на Крис Корнел беше почетена и с изпълнения на членове на бившите му групи "Саундгардън" и "Аудиослейв", Адам Левин, Бранди Карлайл, Мигел, Крис Стейпълтън, Райън Адамс и "Темпъл ъв дъ дог". 

Актьорът Брад Пит представи дъщерята на Крис Корнел, Тони, която изпълни песента "Redemption Song" на легендата на регето Боб Марли с акомпанимент на китара от сина му Зиги Марли. Другата дъщеря на Крис Корнел, Лили, сподели: "Най-полезният съвет, който баща ми даде, беше, че успехът не идва просто от желанието да го постигнеш. Успехът се ражда от вложените любов и страст в нещата, които правим".

Китаристът на "Аудиослейв" Том Морело каза, че макар да се е "борил с демони", Крис Корнел е сътворил някои от най-великите рок парчета на всички времена.

Коментари