Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Коронавирусът победи и Жената чудо
Коронавирусът победи и Жената чудо
Снимка: facebook
Коронавирусът победи и Жената чудо Сряда, 25.03.2020 г., 14:23 ч. Премиерата на втория филм за супергероинята се отлага с два месеца

Warner Bros. отлага повторната поява на Даяна Принс на големия екран. Заради коронавирусната пандемия премиерата на “Жената чудо 1984” ще бъде на 14-и август вместо на 5-и юни.

“Надяваме се, че светът ще бъде едно по-безопасно и по-здравословно място дотогава", каза в изявление Toby Emmerich, директор на Warner Bros. Pictures Group. 

WW84-VERT-Wonder-Woman-Character-Art-DOM-2764x4096-master-5ded728e04c472.jpg

Преместването на премиерата за по-късна дата беше неизбежно, предвид това, че кината в по-голямата част от света в момента са затворени заради пандемията от новия вирус. От киностудиото се надяват, че до лятото ситуацията ще се подобрила.

Холивуд продължава да изпитва последствията от ограничителните мерки заради заразата. Голяма част от дългоочакваните премиерни заглавия вече бяха отложени. Списъкът включва продукции като "Черната вдовица", "Мулан", "Бързи и яростни 9", продължението на "Нито звук" и новия филм за Джеймс Бонд "Смъртта може да почака". 

Повечето отложени премиери бяха до месец май, но летните заглавия до момента бяха пощадени. През последните дни обаче дойдоха и първите сигнали, че филмовите студиа очакват кризата да продължи и през най-доходоносните за бранша месеци от май до август - първо за неопределено време беше отложена премиерата на "Миньоните: Възходът на Гру", който трябваше да се появи през юли, а сега се отлага и очакван блокбъстър като "Жената чудо 1984". 

Когато все пак кинозалите се отворят отново, не е ясно колко зрители ще са склонни да се завърнат в тъмни помещения, пълни с непознати хора. Ако се съди по Китай, бизнесът ще тръгне бавно, докато посетителите в киносалоните отново свикнат с публичните дейности. Над 500 кина в Китай отвориха врати след кризата с коронавируса, но приходите са малки. 

Warner Bros. бяха особено внимателни с насрочването на нова дата за "Жената чудо 1984", защото първоначалните очаквания бяха това да е един печелившите филми на 2020 г. Бюджетът на продукцията е над 180 милиона долара, което прави приходите от боксофиса изключително важни за създателите на лентата. 

"Жената чудо 1984” е продължение на хитовия филм от 2017 г. Това беше първият филм за жена супергерой от вселената на DC Comics и донесе внушителните 821 милиона долара печалба, като освен това спечели положителните отзиви на критиката и зрителите. 

Продължението отново е дело на режисьора Patty Jenkins и проследява новата история на героинята амазонка на Gal Gadot, която този път ще се бори срещу двама могъщи врагове - Максуел Лорд (Pedro Pascal) и Cheetah (Kristen Wiig). В лентата ще се завърне и любимият на Даяна Стив Тревор (Chris Pine). Сред актьорите са също Robin Wright и Connie Nielsen.

 

Коментари