Кралица Елизабет II била брилянтна актриса

Съавторът на две от най-паметните телевизионни изяви на Нейно величество - с Daniel Craig и с мечето Падингтън, разказа подробности

09 септември 2022
social
Снимка от кадър YouTube

Frank Cottrell Boyce, съавтор на две от най-паметните телевизионни изяви на кралица Елизабет II – на откриването на Олимпийските игри в Лондон през 2012 г. с Daniel Craig и на тазгодишния скеч с мечето Падингтън по повод нейния платинен юбилей – заяви, че тя е била “брилянтна” и е можела да стане актриса. 

“Тя блестеше в този момент”, казва Boyce пред BBC за двеминутното видео, в което кралицата и Падингтън пият чай, заснето като част от честванията през юли. “И не забравяйте, че това е истинска актьорска игра. Падингтън не е наистина в стаята. Тя играе с някой, който се преструва на Падингтън. Това е професионализъм. Но също така мисля, че е истинско щастие”. 

Boyce разкри също, че за снимките на скеча за Олимпийските игри, където изглежда сякаш кралицата скача от хеликоптер заедно с Джеймс Бонд, тя специално е поискала от режисьора Danny Boyle да има и реплика. “В деня, когато снимахме, тя каза на Danny Boyle “Мисля си, че трябва да имам реплика”. По сценарий тя не казваше нищо и затова тя импровизира”. Във видеото Елизабет казва “Добър вечер, г-н Бонд”, когато Craig отива в офиса ѝ в Бъкингамския дворец, за да я ескортира до олимпийския стадион. По-късно Mark Tildesley, режисьорът на церемонията по откриване на спортното събитие, решил да направи видеото по-интересно и му хрумнала идеята да използват двойничка, за да изглежда, че кралицата скача с парашут заедно с агент 007 от хеликоптера над стадиона. Елизабет приела предложението и дала детайли за това как ще е облечена, за да може да копират всичко за двойничката. 

Идеята кралицата да участва във видеото с Падингтън също дошла от Бъкингамския дворец. “... Падингтън олицетворява толкова много от ценностите, които изповядваше тя. Падингтън подкрепя доброто, толерантността, любезните обноски. Именно такава беше и тя през целия си живот и затова сме тъжни днес. И това са ценности, които не са безспорни в момента. Затова не беше само сладко видео. Беше знаково. И затова беше прието толкова добре”, разказва Boyce.

Скечът завършва със сцена, в която кралицата тактува с лъжичката си върху чашата си с чай ритъма на класиката на Queen “We Will Rock You”. След това започва изпълнението на музикантите от групата заедно с певеца Adam Lambert на концерта в нейна чест. 

Снощи Падингтън също се сбогува с кралицата след новината, че тя е починала. “Благодаря Ви мадам, за всичко”, гласи кратък туит в акаунта на мечето. Именно с тези думи завършва и общото им видео заедно.

 

Новини