Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Kylie Jenner продава дял от козметичната си компания
Kylie Jenner продава дял от козметичната си компания
Снимка: instagram
Kylie Jenner продава дял от козметичната си компания Вторник, 19.11.2019 г., 09:17 ч. Благодарение на нея миналата година риалити звездата беше обявена за най-младата милиардерка, спечелила сама състоянието си

Kylie Jenner, която миналата година беше обявена от сп. "Forbes" за най-младата милиардерка, натрупала сама състоянието си, продава мажоритарния дял в козметичната си компания за 600 милиона долара на американски гигант в козметичната индустрия. Въпреки това риалити звездата остава част от бранда си като рекламно лице и творчески лидер.

В изявление двете страни по сделката заявиха, че партньорството им ще даде възможност за световно разпространение на козметиката на Kylie, както и за развиване на продуктовата линия. В момента разкрасителните продукти на звездата се продават само в САЩ. Сред задълженията на Kylie Jenner остава популяризирането на марката в нейните профили в социалните мрежи, което е напълно оправдано бизнес решение, защото тя е сред най-следваните знаменитости в платформите - има 150 милиона последователи в Инстаграм и още 30 милиона в Туитър. Именно благодарение на тях козметичният бранд, стартиран с продажби в интернет чрез социалните мрежи, се превърна в бизнес за 1,2 милиарда долара.

Козметичната марка на Kylie Jenner е донесла печалби от около 177 млн. долара през последната година.

Сделката по продажбата ще бъде финализирана през втората половина на 2020г. 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Holiday ‘19 is here

Коментари