Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Късметлия от лотария - по-богат от Ед Шийрън
Късметлия от лотария - по-богат от Ед Шийрън
Снимка: БГНЕС
Късметлия от лотария - по-богат от Ед Шийрън Сряда, 09.10.2019 г., 13:34 ч. Рекордният джакпот от 190 милиона евро беше спечелен от поданик на кралицата

Билет за лотарията "Евромилиони", купен във Великобритания, печели рекордните 190 милиона евро джакпот. Организаторът на лотарията вече обяви, че има само един печеливш билет, а числата на късмета са 7, 10, 15, 44 и 49, плюс 3 и 12. Kъсметлията все още не се е свързал с oрганизатора на лотарията, като е възможно той още да не е научил, че е
милионер.

Ако пък се окаже, че късметлийският билет е собственост на един-eдинствен човек, то тогава собственикът му влиза директно в списъка на 100-те най-богати британци на вестник "Съндей Таймс". Според класацията на изданието, певецът Сър Том Джоунс има по-малко пари - около 185
милиона евро. По-беден от тото милионера е и свръхпопулярния изпълнител и автор на песни Ед Шийрън, чието състояние се оценява на около 175 милиона.

Огромният джакпот се натрупа, след като никой не успя да го вземе от средата на юли досега, в цели 22-ва поредни тиража.

190 милиона евро е максималният позволен джакпот, според правилата на
играта. Ако никой не беше познал всички числа и в този тираж, парите щяха да бъдат раздадени на тези, които са познали пет числа плюс само едно от "числата на късмета".

"Евромилиони" се разиграва в 9 държави - Великобритания, Франция, Испания, Австрия, Белгия, Люксембург, Ирландия, Португалия и Швейцария.

Предишните максимални джакпоти в тази лотария паднаха на 10 август 2012 година във Великобритания, на 24 октомври 2014 година в Португалия и на 6 октомври 2017 година в Испания.

Коментари