Легендарен албум на Prince излиза пет години след смъртта му

"Welcome 2 America" досега не е издаван

09 април 2021
social
Снимка от twitter

Пет години след смъртта на Prince феновете на легендарния музикант ще могат да чуят негов неиздаван досега албум.

Наследниците на звездата съобщиха, че тази година на пазара ще се появи прочутата колекция на Prince от 2010 г., озаглавена "Welcome 2 America". Тя е описана като "силно творческо послание, което документира тревогите, надеждите и идеите на Prince за едно променящо се общество, далновидно предвиждаща епоха на политическо разделение, дезинформация и подновена борба за расова справедливост". '

Заглавната песен "Welcome 2 America" вече е достъпна в стрийминг платформите.

"С тази мощна песен Prince поднася изгарящ монолог под музикален съпровод за "златните парашути" (компенсации за висши ръководни кадри в случай на уволнение), повърхностната същност на социалните мрежи, подклажданата от риалити програмите култура на знаменитостите и корпоративните монополисти в музикалната индустрия, за да завърши в крайна сметка с многозначителното "Земята на свободния / домът на роба".

Малко след като завършва "Welcome 2 America" през 2010 г. Prince тръгва на турне и изнася редица концерти в американски градове. Последният е в Ингълууд, Калифорния на 28 април 2011 г.

Стандартната версия на албума включва 12 песни. Специалното издание съдържа колекцията на CD и черен винил (плюс дигитално копие с най-високо качество), както и непубликуван до този момент пълен запис на концерта в Ингълууд.

В неделя кореспондентът на предаването "60 минути" Jon Wertheim ще направи предварително представяне на албума и историята на неговото създаване.

"Welcome 2 America" излиза на 30-и юли.

Музикалната икона Prince почина през април 2016 г. след случайно предозиране с упойващото лекарство фентанил.

Новини