Lenny Kravitz издаде "Blue Electric Light" и стана вайръл в интернет

25 май 2024
Lenny Kravitz
Снимка от БГНЕС

Lenny Kravitz издаде 12-ия си албум "Blue Electric Light", който е първи за него от 5 години. 

Проектът е написан и записан от музиканта в студиото му на Бахамите и включва синглите “Paralyzed”, “TK421” и “Human”. 

В интервю през март Kravitz обясни, че в колекцията става дума за „празнуване, живот, човечност, сексуалност, чувственост, духовност“. "Blue Electric Light" е „просто тази вибрация на любовта, на бог, на духа“.

Kravitz свири на повечето от инструментите в новия албум, заедно с дългогодишния китарист Craig Ross. Очаква се той да изпълнява песните от албума пред публиката на новото му концертно шоу в Лас Вегас, която ще се състои на няколко дати през октомври.

На 1 юни на стадион Уембли в Лондон Kravitz ще участва в събитие на Шампионската лига на УЕФА, последвано от летни изяви в Европа с начало на 23 юни в Хамбург, Германия.

Kravitz e постоянно присъствие на церемониите по награждаване тази година. За кратък период от време той беше увековечен със звезда на Алеята на славата в Холивуд, получи статуетката за музикална икона на наградите People’s Choice, наградата за модна икона на Асоциацията на модните дизайнери в САЩ и получи номинация за Залата на славата на рокендрола.

Тези дни рок музикантът влезе в заглавията с интервю пред известната американска журналистка Gayle King, която го накара да се изчерви. Клипче от разговора стана вайръл в социалните мрежи. В него тя казва:

“Питам за една приятелка, има ли любов в живота ти в момента? Имаш ли си специална половинка? И мога ли да ѝ сритам з*****а?".

Kravitz отговаря със смях, а тя продължава, уж смутено:

“Опа, на глас ли го казах? А аз не съм склонна към насилие, Lenny Kravitz!”.

@cbsmornings

 

♬ original sound - CBS Mornings

Magic - Музиката, която обичаш

Новини