Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Леонардо ди Каприо се включи в нова екоорганизация
Леонардо ди Каприо се включи в нова екоорганизация
Леонардо ди Каприо се включи в нова екоорганизация Четвъртък, 04.07.2019 г., 09:15 ч. “Earth Alliance” ще извършва глобална дейност за опазване на екосистемите и дивата природа и ще работи за "климатична справедливост"

Леонардо ди Каприо обедини усилия с вдовицата на Стив Джобс - Лорън Пауъл Джобс, и с милиардера инвеститор Брайън Шет за създаването на нова организация за опазване на околната среда и борба с климатичните промени. Организацията с нестопанска цел “Earth Alliance” ще извършва глобална дейност за опазване на екосистемите и дивата природа и ще работи за "климатична справедливост".

“Earth Alliance” ще предоставя средства и образователни възможности, ще финансира кампании и филмови продукции, и ще работи с местни организации и представители най-засегнатите от загубата на биоразнообразие и от климатичните промени региони. В изявлението, направено от Ди Каприо, се посочва, че “Earth Alliance” е "нова, по-голяма и подвижна платформа за споделяне на ресурси и опит и определяне на най-добрите програми за реални промени по цялата планета".

Едноименната фондация на Леонардо ди Каприо, чрез която актьорът и екоактивист осигурява крупни суми за различни каузи - от спасяване на лъвове и възстановяване на гори до по-добър достъп до слънчева енергия, става част от новата организация. 

Коментари