Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Leonardo DiCaprio дарява 5 милиона долара за Амазония
Leonardo DiCaprio дарява 5 милиона долара за Амазония
Leonardo DiCaprio дарява 5 милиона долара за Амазония Понеделник, 26.08.2019 г., 10:03 ч. Фондацията за защита на природата на актьора се включва в борбата с горските пожари в дъждовните гори

Leonardo DiCaprio се включва в борбата с горските пожари, които опустошават амазонските гори. Актьорът, който е известен природозащитник, е сред многото известни личности, които определиха ситуацията с огнените стихии в дъждовните гори като "катаклизъм", които нанасят непоправими щети на околната среда и биоразнообразието на планетата ни.

Сега става ясно, че фондацията на носителя на "Оскар" "Алианс за Земята" (Earth Alliance) създава специален Фонд за амазонската гора. Към него ще бъдат насочени 5 милиона долара, които да помогнат в борбата с пожарите и за възстановяване на пораженията върху "белите дробове" на Земята, които произвеждат около 20 % от кислорода на планетата.

От организацията обясниха, че средствата ще бъдат разпределени между местни организации и племена, които защитават и се грижат за Амазония, и за голямото разнообразие от животински видове там.

Междувременно в Бразилия се провеждат протести с искане властите да вземат адекватни мерки в борбата с горските пожари в Амазония. Недоволството в защита на природата прерасна в антиправителствения протести, насочени срещу президента Жаир Болсонаро. През последната година откакто той е на власт унищожаването на дъждовните гори придобива все по-големи мащаби, а самият той, без доказателства, обвини неправителствените организации в запалването на пожарите. В гасенето на десетките хиляди огнища от вчера се включи и армията.

Коментари