Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Летният сезон да стартира на 1-и юли
Летният сезон да стартира на 1-и юли
Снимка: БГНЕС
Летният сезон да стартира на 1-и юли Вторник, 28.04.2020 г., 16:00 ч. Министърът на туризма Николина Ангелкова призова българите да подкрепят вътрешния туризъм

Активният летен сезон се очаква да започне от началото или средата на юли, като все още не са съгласувани с бранша и всички институции, сред които и Националният оперативен щаб, условията, в които това ще е възможно. Това се разбра от думите на министъра на туризма Николина Ангелкова, която даде брифинг в Министерския съвет. Тя неколкократно призова българите да подкрепят вътрешния туризъм.

Министърът разказа какво е предложила на колегите си от другите страни от ЕС на конферентна среща снощи, за която не се знае точно кога ще излезе с обща концепция за мерките за възстановяване на туризма в общността и кои мерки ще бъдат единни.

Трябва да се изработят механизми да няма струпване на хора, коментира на редовния брифинг тази сутрин ръководителят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски. Посочи, че досега нито една държава не е дала ясна формулировка как да стане, макар че Гърция и други страни вече обявяват някои мерки, но най-засегната от вируса в Европа - Италия - не смята това за приоритет тази година. От думите му се разбра, че ранният летен сезон със сигурност ще бъде пропуснат, а придвижването ще е само с автомобили.

Ангелкова обяви, че се работи по това от средата на юни, а и от по-рано, да започне подготовката, а от 1-и юли вече да има и активен летен сезон. Посочи, че са подготвени планове за организацията на работата в хотелите, ресторанти, на плажове, които са представени за мнение на бранша и на Националния оперативен щаб.

Коментари