Lionel Richie, Dave Grohl и Lenny Kravitz заедно на сцената

Изпълнителят на "Hello" беше въведен в Залата на славата на рокендрола

06 ноември 2022
social
Снимка от facebook

Lionel Richie изпълни най-големите си хитове в компанията на китариста Dave Grohl преди въвеждането му в Залата на славата на рокендрола в събота вечерта. 

След като беше представен от Lenny Kravitz, музикантът от Commodores стартира музикалната си селекция с “Hello” на пиано, която премина в “Easy” на групата, а публиката пееше с него и ръкопляскаше. Grohl се присъедини за изпълнението на втората песен, което беше един от най-паметните моменти на вечерта. Той от години е голям почитател на Richie, като е участвал в различни събития заедно с колегата си и дори го привлече за участие в комедийния хорър филм на Foo Fighters “Studio 666”, където певецът да го накаже, че е откраднал “Hello”. 

Шоуто на Richie завърши с ритмичното “All Night Long”.

“Ако Моцарт беше тъмнокож, щеше ли да бъде Моцарт? Не, защото не беше достатъчно фънки”, каза Richie по време на речта си във връзка с критиките през годините, че музиката му не е “достатъчно черна”. 

През Rolling Stone по-рано тази година Richie сравни въвеждането в Залата на славата на рокендрола с влизането в Рая: “Това е Светият граал като признание за това, което правим в този бизнес. Аз бях детето, което на практика беше фен на всички в Залата на славата на рокендрола. Да преминеш от фен в човек, който е записан е нея… те допуснаха почитател в клуба. Можете ли да си представите?!”.  

Мястото му сред великите имена в музиката е повече от заслужено с хитове като “Hello”, “All Night Long”, “Say You, Say Me”, “My Destiny”, “Lady” с Kenny Rogers, “Endless Love” с Diana Ross и като един от авторите заедно с Michael Jackson на “We Are the World”.

Преди няколко месеца Richie беше записан и в Black Music & Entertainment Walk of Fame. Приблизително по същото време Библиотеката на Конгреса награди музиканта с приза “Гершуин” за популярна песен.

 

Новини