Madonna, Dua Lipa и Coldplay ще оглавят "Гластънбъри" следващата година

05 ноември 2023
Madonna
Снимка от instagram.com/madonna

Съобщава се, че Madonna, Dua Lipa и Coldplay ще оглавят "Гластънбъри" следващата година.

Фестивалът се сблъскваше с критики заради преобладаващите мъже изпълнители през годините, но през 2024 г. две жени ще заемат челните места в афиша за първи път, като изпълнителката на „Levitating“ ще излезе на сцената "Пирамидата" в петъчната вечер, следвана от групата в събота, а кралицата на поп музиката – която в момента е в разгара на собственото си световно турне – ще закрие събитието в неделя.

Твърди се, че организаторите са "развълнувани" от състава, който са събрали.

Източник каза пред вестник "Mail on Sunday": „Това е мечтаният състав, брилянтна комбинация от различна музика и различни атмосфери. След това, разбира се, имате Madonna в последната вечер, която ще бъде епична.“

Coldplay вече са били хедлайнери на фестивала през 2002, 2005, 2011 и 2016 г., докато това ще бъде първото появяване на Dua Lipa като хедлайнер и първото изпълнение на Madonna на емблематичното събитие.

Новината идва няколко седмици, след като организаторката Emily Eavis намекна, че Madonna може да оглави програмата на фестивала. Тя също така потвърди, че са намерили звездата, която ще бъде в центъра на сегмента "Легенди" в неделния следобед и там също са се спрели на певица.

 

Новини