Madonna пренасрочи отложените дати от световното си турне

15 август 2023
Madonna
Снимка от twitter.com/madonna

Часове преди рождения си ден Madonna обяви пренасрочени дати за световното си турне, докато продължава да се възстановява от бактериалната инфекция, заради която прекара няколко дни в интензивно отделение в края на юни.

Турнето "Celebration" сега ще започне в Лондон на 14-и октомври, три месеца след първоначално планираната дата във Ванкувър, Канада.

Повечето от датите в САЩ бяха отложени за 2024 г., а някои са отменени.

С турнето кралицата на поп музиката ще отбележи 40 години от големия си пробив със сингъла "Holiday".

Обиколката бележи и нейното завръщане на арени и стадиони след експерименталните театрални шоута под заглавието "Madame X" през 2019 и 2020 г. Някои от тези изпълнения също бяха отложени или отменени заради травми на коляното и бедрото на звездата, както и заради пандемията от Covid-19.

Madonna обяви турнето "Celebration" през януари и започна репетиции през април.

Няколко седмици преди премиерата обаче нейният мениджър съобщи новината, че тя се лекува в болница от тежка бактериална инфекция. 

В съобщение до феновете миналия месец звездата каза, че е "късметлийка, че е жива" и благодари на семейството си за подкрепата.

След като звездата вече се възстановява, обиколката може да започне, като европейският етап ще продължи, както е планирано.

След четири разпродадени дати в O2 Arena, шоуто ще пътува до Франция, Италия, Дания, Португалия и Германия, преди да се върне в Лондон за още две дати през декември.

След това турнето ще прехвърли Атлантическия океан за няколко концерта в Ню Йорк и Вашингтон преди коледната ваканция, след което започват пренасрочените дати в САЩ, Канада и Мексико.

Промяната на датите е била трудна, а за някои градове е трябвало да се намери ново място за шоуто. Поради невъзможност това да се случи няколко дати в Тулса, Сан Франциско, Финикс и Лас Вегас са отменени. Феновете ще получат обратно парите си. 

Няколко концерта в Ню Йорк и Лос Анджелис също ще се проведат на различни места. Притежателите на билети за първоначалните локации ще бъдат компенсирани - парите им ще бъдат върнати, а освен това ще получат приоритетен достъп до пренасрочените концерти.

Сетлистът за турнето се пази в тайна засега, но преди време Madonna помоли феновете за тяхното мнение, като попита в социалните мрежи: „На коя песен бихте искали да танцувате на моето шоу?“.

Новини