Madonna пуска ново издание на “Erotica” с еротична снимка

Премиерата на диска през 1992 г. с въпросната фотография била отменена, защото била прекалено неприлична за онова време

14 септември 2022
social
Снимка от БГНЕС

Madonna ще отбележи 30-годишнината на нейния пети албум “Erotica” с ново лимитирано издание на винил. 

Първоначално дискът е трябвало да излезе през есента на 1992 г. с прочутата снимка от книгата “Sex” на Madonna, на която тя смуче пръста на мъж. В крайна сметка обаче издаването на албума с тази обложка е било отменено, защото е било решено, че фотографията е прекалено неприлична, за да бъде поставена на щандовете в музикалните магазини. Вече произведените копия са били унищожени, но фенове все пак са успели да се сдобият с няколко оцелели екземпляра. 

Три десетилетия по-късно, в днешните доста по-разкрепостени времена, албумът ще бъде издаден в оригиналния си вид, като на страна А на плочата ще бъде съдържанието на колекцията, а на страна B ще са поместени инструментали и радио версии на песните. 

“Erotica” е първият сингъл от албума. Песента се изкачва до трето място в Billboard Hot 100 и прекарва 18 седмици в класацията. Същата позиция достига и във Великобритания. 

Премиерата на едноименния албум ще бъде на 25-и ноември. 

Съвсем наскоро Madonna издаде колекцията си “Finally Enough Love: 50 Number Ones” с ремикси на 50 нейни хита от 40-годишната ѝ кариера.

 

Новини