Мадс Микелсен намерил за „хаотично“ да замени Джони Деп

Той игра вместо Деп във Фантастични животни

16 април 2022
social
Снимка от screenshot - official trailer

Мадс Микелсен признава, че е било „хаотично“ да замени Джони Деп във „Фантастичните животни: Тайните на Дъмбълдор“. 56-годишният актьор беше привлечен да играе злодея Гелърт Гринделвалд, след като Деп загуби дело за клевета срещу вестник The Sun след яростния си развод с Амбър Хърд и имаше само два дни, за да реши дали да вземе участие в „Хари Потър“ спин-оф серията.

Мадс каза пред The ​​Hollywood Reporter: „Беше доста хаотично. Не искате да копирате нещо, което той прави – това би било творческо самоубийство. Дори ако (ролята) е била изпълнена до съвършенство, искате да я направите своя собствена. Но все пак трябва да изградите някакъв вид мост между това, което е било преди."

Филмовите шефове решиха да не се занимават с промяната на външния вид на героя във филма и Мадс казва, че това е бил „умишлен“ избор. 

Актьорът от „Казино Роял“ каза: „Това беше умишлено. Всички знаят защо (актьорите се смениха). Целият свят знае защо. Надяваме се, че ще завладеем публиката с първата сцена и оттам те приемат този свят." 

Мадс също участва в дългоочаквания „Индиана Джоунс 5“ и предполага, че франчайзът ще се върне към корените си с най-новия филм, в който Харисън Форд се завръща в главната роля.

Новини