Майката на Chris Rock: Удариш ли детето ми, нараняваш мен

Rose Rock коментира шамара на Оскарите

25 април 2022
social
Снимка от БГНЕС

Chris Rock все още може и да не иска да коментира шамара, който получи от Will Smith на Оскарите миналия месец, но неговата майка не спести критики по адрес на актьора и вече носител на "Оскар".

В интервю за телевизия в Южна Каролина Rose Rock, която е мотивационен говорител и писателка, говори за първи път за случая: “Когато Will шамароса Chris, той удари шамар на всички нас. На мен. Защото когато удариш детето ми, нараняваш мен".

Майката на комика каза, че първоначално си е мислила, че сцената с шамара е нагласена, но започнала да се съмнява, когато Smith започнал да използва нецензурни думи.

“Реагираш на това, че жена ти те поглежда накриво, и ставаш и отиваш да ѝ направиш деня, защото тя се смееше, когато това се случи", заяви Rose Rock и добави, че Smith е “можело да бъде изведен с белезници”.

Майката на Chris Rock обърна внимание и на това, че случката е засенчила наградата, която синът е трябвало да представи на сцената. След шамара той връчи статуетката за най-добър документален филм на Questlove за "Summer of Soul": “Никой не чу речта му. Никой не можеше да се наслади на момента, защото всички седяха и се питаха "Какво се случи току-що?".

Rose Rock разкри, че след церемонията е казала на сина си колко се гордее с неговата реакция след шамара. Той продължи със задачата си и се оттегли от сцената спокойно.

Rock, който в момента е на турне и изнася комедийни шоута из САЩ, почти не е коментирал инцидента. В интервю по-рано този месец той каза: "няма да говоря за това, докато не ми платят".

Smith се извини за шамара в социалните мрежи. Той се отказа от членството си в Академията за филмови изкуства и науки, а наскоро получи и 10-годишна забрана да посещава събития на Академията, включително наградите "Оскар".

“Шеги за моя сметка са част от работата, но шега за здравословното състояние на Jada не успях да понеса и реагирах емоционално", написа той, "Искам публично да ти се извиня, Chris. Прекалих и не бях прав".

Извинението му обаче не е това, което очаква майката на комика. Тя каза, че актьорът все още не се е свързал със сина ѝ, за да му се извини лично: "Чувствам се наистина зле, защото той така и не се извини. Искам да кажа, че неговите хора са написали нещо, което казва "Извинявам се на Chris Rock", но нали разбирате, това е нещо лично, затова трябва да го направиш очи в очи с човека".

Новини