Мандалорецът и Грогу се пренасят на големия екран

08 април 2024
Mandalorian
Снимка от Twitter

Мандалорецът и Грогу ще се пренесат от стриймингa на големия екран. От компанията Disney обявиха и дата за това киносъбитие - 22 май 2026 г. 

След 3 сезона в Disney+ (четири ако броим "Книгата на Боба Фет"), студиото официално разкри, че хитовата поредица от вселената на "Междузвездни войни" ще се превърне във филм, който ще радва любителите на киното. Това ще се случи почти 7 години след последния филм от франчайза "Възходът на Скайуокър", който излезе през 2019 г.

Снимките на филма се очаква да започнат тази година, а режисьор ще бъде Jon Favreau, който е създател на популярния сериал за Бебето Йода, както и сценарист на повечето от епизодите. Той беше и режисьор на първия епизод на втория сезон на "Мандалорецът". 

“Обожавам да разказвам истории в рамките на богатата вселена, създадена от George Lucas”, споделя Favreau в изявление. “Възможността да пренеса Мандалореца и неговия повереник Грогу на големия екран е изключително вълнуваща".

Въпреки че се работи по филми от поредицата "Междузвездни войни" с режисьори Sharmeen Obaid-Chinoy и James Mangold, Disney не съобщават график за тези проекти. Информация няма и за друг проект, за който се носят слухове - филм, в който Donald Glover ще се завърне в ролята на Ландо Калрисиан. Компанията обаче обяви, че петият филм "Играта на играчките" ще излезе през юни 2026 г., а месец след това ще бъде премиерата на игралната версия на анимацията "Моана". 

Този юни пък ще излезе друга спин-оф поредица от света на "Междузвездни войни" - "The Acolyte".

Magic - Музиката, която обичаш

Новини