Mariah Carey и Lauryn Hill "спасяват деня" с музика

"Save The Day" е първата песен от новия албум на Mariah "The Rarities"

21 август 2020
social
Снимка от facebook

Mariah Carey и Lauryn Hill ще се опитат да "спасят деня" с музика. 

Дуетът на двете музикални величия "Save The Day" излезе днес и е част от предстоящия сборен албум на изпълнителката на "Hero" "The Rarities", който ще се появи на пазара на 2-и октомври. Преди това в края на септември ще излезе автобиографията на звездата "The Meaning of Mariah Carey".

"Save The Day" е много подходяща за настоящата ситуация по света заради коронавируса с фрази в текста като "Заедно сме в това" и "Интересно е как страхът продължава да ни дърпа назад". Бийтовете на композицията са от Jermaine Dupri, а вокалите на Lauryn Hill са взети от наградената с "Грами" песен на The Fugees "Killing Me Softly With His Song". 

В онлайн парти за първото слушане на парчето в компанията на фенове, журналисти и приятели, Carey заяви, че винаги е обичала оригиналния запис на Roberta Flack, а версията на The Fugees е била една от най-слушаните от нея песни през 90-те, докато е пътувала по турнета. "Обичам Lauryn, мисля че е невероятен артист. Бях много щастлива, когато тя се съгласи да сподели този момент с мен... Исках да го направя само ако получа нейното одобрение и вълнение", каза още Mariah.

"Save the Day" e записана през 2011 г. по време на сесия в студиото на Carey с Dupri и Randy Jackson, но е била завършена едва наскоро, когато Carey и Dupri осъзнали колко подходящ е текстът за днешната действителност.

За "The Rarities" Carey обясни, че се докосва до "всяка ера" в музикалния й каталог и включва и песни, които са били предвидени за даден албум, но в крайна сметка са отпаднали от издадената компилация. 

Като бонус по време онлайн излъчването певицата пусна малка част от песен, която много прилича на хитовете на Jackson 5. Тя е записана от Mariah още по времето на дебюта й през 1990 г. "Влязохме в архивите и намерихме много малки съкровища", каза музикалната дива.

Новини