Мария Илиева и Графа са сред специалните гости на концерта на D2

07 май 2024
D2
Снимка от facebook.com/D2BAND

Броени дни ни делят от грандиозния концерт на D2, с който групата ще отбележи своите 25 години на сцената. 

В шоуто, по време на което ще прозвучат най-големите им хитове, ще участват и бившите членове Дичо Христов, Дидо Каменов, Явор Александров, Краси Тодоров и Десислав Семерджиев. На сцената ще се качат и младите музикални таланти Русита Боева и Георги Димитров-Жожо.

Специални гости на събитието в София ще бъдат Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила.

Настоящите членове на D2 са Димитър Кърнев (китара), Александър Обретенов (бас китара), Васил Вутев (ударни) и Радостин Василев (вокали). В момента те работят по юбилеен албум с техни колеги, който ще включва някои от най-големите им хитове, както и около 20 нови композиции.

Групата D2 е създадена в края на 1998 г. от Димитър Кърнев. Вторият присъединил се член е Дичо Христов, като малко след това D2 оформя своя първи състав, включващ Александър Обретенов, Красимир Тодоров и Явор Александров. През 2003 г. в групата е поканен Десислав Семерджиев. След поредица от репетиции в сградата на 81-во СОУ, групата започва първите си клубни изяви, прераснали в активна студийна и концертна дейност от 1998 г. до днес. 

Групата има четири издадени албума – „Ледено момиче” (2000), „2002” (2002), „6” (2006), записан, смесен и мастериран в Лос Анжелис, и „Феникс” (2014), композиран и записан с помощта на мобилно студио в атмосферата на бивша правителствена резиденция в продължение на две години.

През годините групата прави няколко турнета в страната и участва на български и световни фестивали, като Eurosonic (Нидерландия), Rock’N’Coke (Турция), Rock for People (Чехия), съпорт е на концертите на Bon Jovi и Aerosmith в София.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини