Marilyn Manson очаквал "по-интересен апокалипсис"

Пандемията обаче се отразила "опустошително" върху прихичното му здраве

18 октомври 2020
social
Снимка от facebook

Коронавирусната пандемия е имала "опустошително въздействие" върху психичното здраве на Marilyn Manson, а причината е, че му е отнела изкуството.

Музикантът е преживял доста тежко месеците на социална изолация в дома си, защото от години прекарвал голяма част от времето си на сцената пред публика и се страхувал, че ще полудее от липсата на компания. По време на блокадата с него били само котките му.

В интервю за сп. "Classic Rock" той казва: “Да не мога да пея на живо... Не че се оплаквам като някаква арогантна рок звезда, която казва, че не може да си върши работата. Но през последните 20 години всичко, което съм правил, е да излизам на сцената и да пея. Вече не мога да го правя. И това е съсипващо за психиката. Когато си под карантина, животът се превръща в макрокосмос или в микрокосмос. Объркваш се. Не знаеш друга реалност, освен тази, която те заобикаля. И това може да те побърка".

51-годишният певец казва, че очаква и сега да бъде обвинен за глобалната здравна криза, както в миналото са го обвинявали за различни проблеми в САЩ, включително стрелбата в училищата.

Manson приема, че пандемията е много сериозна, но признава, че винаги е смятал, че нещо с потенциала да бъде на апокалипсис за човечеството, ще бъде "по-интересно": “Хора, които се разболяват и умират по неконролируем начин, който не може да бъде спрян - определено мисля, че това трябва да се приема сериозно. Борим се с чума, която не е от нашето време. Никога не сме преживявали нещо толкова ужасно... Но моят сън за апокалипсиса би бил много по-интересен и разнообразен".

Новини