Maxi Jazz почина на 65 години точно преди Бъдни вечер

Тъжната новина съобщиха колегите му от Faithless

24 декември 2022
social
Снимка от facebook

Maxi Jazz, вокалист на световноизвестната британска група Faithless, почина на 65 години. 

Музикантът и диджей с рождено име Maxwell Fraser беше в центъра на състава заедно с Rollo и Sister Bliss.

Sister Bliss съобщи, че Maxi е починал спокойно в съня си в дома си в Лондон в петък вечерта. 

"Изпращам любов на всички вас, които споделихте нашето музикално пътешествие. Грижете се един за друг”, написа тя в Twitter.

Faithless бяха известни със сингъла “We Come 1”, който достигна топ 3 на класациите през 2001 г., както и денс хита “Insomnia”.  

Реге бандата UB40, която направи турне с Jazz през 2017 г., отдаде почит на колегата си с думи, които препращат именно към “Insomnia”: "Прекрасен човек, който си отиде твърде рано, но най-после Maxi може да поспи малко”.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от UB40 (@ub40official)

В изявление в Instagram от групата пишат: "Той беше човек, който промени живота ни по много начини. Именно той даде важното послание и значение на нашата музика. Освен това беше прекрасен човек, който намираше време за всеки и мъдър съвет, който беше едновременно дълбокомислен и разбираем. Беше чест и удоволствие да работим с него. Беше брилянтен текстописец, диджей, будист, имаше величествено присъствие на сцената, обичаше колите, безкрайните разговори, беше красива душа, морален компас и гений”.  

Групата Faithless е създадена през 1995 г. и се превръща в основополагаща за денс музиката, представяна на големи стадиони. Номинирани са за най-добри денс изпълнители от Великобритания през 1999 г. и през 2002 г. 

Бандата се раздели през 2011 г., но се завърна с нов албум почти десетилетие по-късно, точно по време на пандемията. Jazz обаче не се присъедини към тях, а сформира друг състав под името “Maxi Jazz and the E-Type Boys”.

 

 

  • Add to Phrasebook
     
    • No word lists for Macedonian → Bulgarian...
       
    • Create a new word list...
  • Copy
  • Add to Phrasebook
     
    • No word lists for English → Bulgarian...
       
    • Create a new word list...
  • Copy

 

Новини