Metallica ще почетат с изпълнение Elton John

29 Февруари 2024
Metallica
Снимка от ANIMATO MUSIC / UMG

В края на януари Библиотеката на Конгреса съобщи, че Elton John и неговият дългогодишен музикален партньор Bernie Taupin ще приемат тазгодишната награда "Гершуин" за популярна песен. А в тяхна чест редица музиканти ще пеят на церемонията във Вашингтон, окръг Колумбия на 20 март.

Сред изпълнителите, които ще уважат легендарния тандем, ще бъде Brandi Carlile, която е голяма приятелка на Elton John. Малко по-нестандартен избор са други музикални икони - Metallica.

Garth Brooks, който преди 4 години също беше удостоен с наградата "Гершуин" като автор на песни, сега ще участва в концерта. Освен него в събитието ще се представят Annie Lennox, Maren Morris, Charlie Puth и Jacob Lusk от групата Gabriels. Billy Porter ще пее и ще бъде водещ на специалната вечер. 

На пръв поглед изненадващото участие на Metallica всъщност има своето обяснение назад във времето и във взаимното уважение между американската група и британския музикант. Elton John изпя класиката на бандата “Nothing Else Matters” в албума “Metallica Blacklist”. Той определи хита като "една от най-хубавите песни, които някога са създавани" и добави: "За мен Metallica са вероятно "черешката на тортата" на този тип групи"

Някои от другите звезди са изпълнявали кавъри на песни на John. Morris изпя “Mona Lisas and Mad Hatters” в албума “Restoration” през 2018 г. Brooks записа своя версия на “Don’t Let the Sun Go Down on Me” през 2013 г. и направи кавър на “Rocket Man” по време на концерт. Carlile често включва “Rocket Man” в собствените си изяви и пя в дует със своя идол песента “Don’t Let the Sun Go Down on Me” по време на неговите прощални концерти на стадион "Доджър" през 2022 г. 

Бандата Gabriels пък беше избрана от John да свири на неговото ежегодно парти за гледане на наградите "Оскар" в Лос Анджелис. Церемонията ще се състои на 10 март. 

Magic - Музиката, която обичаш

Новини