Mick Jagger чете поема в чест на "Royal Albert Hall"

Прочутата зала отбелязва 150 години от откриването си

23 Февруари 2021
social
Снимка от facebook

Прочутата зала "Royal Albert Hall" отбелязва 150 години от откриването си. По този повод беше представено кратко видео, в което са включени емблематични моменти от нейната история, а в ролята на разказвач влиза фронтменът на легендарната британска рок група Rolling Stones, Mick Jagger.

Известната зала в централната част на Лондон е открита от кралица Виктория през 1871 г. и се използва за концерти, представления, наградни церемонии, училищни прояви.

Режисьор на клипа е Tom Harper, а озвучаването е дело на композитора, носител на "Оскар", Steven Price ("Гравитация"). "Your Room Will Be Ready" съчетава кадри на празната зала, която е затворена от началото на пандемията през март 2020 г., с архивни кадри от 1933 г. до днес.

Jagger чете поемата "Само за приятели" от W.H. Auden, докато вървят кадри с изяви на звезди като Adele, Jimi Hendrix, Freddie Mercury, Iggy Pop, Florence & The Machine и Led Zeppelin.

"Имам чудесни спомени от участието ни с Rolling Stones през 60-те, когато веднъж или два пъти нещата станаха малко диви - ентусиазирани фенове се присъединиха към нас на сцената и почти доведоха шоуто до внезапен край, но ние устояхме и си прекарахме страхотно", споделя Mick Jagger.

Заради коронавирусната пандемия "Royal Albert Hall" остава затворена за първи път от бомбардировките над Лондон по време на Втората световна война. Тя ще бъде затворена и на рождения си ден на 29-и март. Честванията на 150-годишнината "Royal Albert Hall" ще продължат до 2022 г.

Новини