Miley Cyrus се помири с покойната Sinéad O'Connor с песен

26 август 2023
Miley Cyrus
Снимка от YouTube screenshot

Miley Cyrus посвети песен на покойната Sinéad O'Connor, след като преди това говори за тяхната вражда през 2013 г. в новото си специално предаване, създадено по повод новия ѝ сингъл "Used To Be Young".  

30-годишната певица разговаря с баща си Billy Ray Cyrus в "Endless Summer Vacation: Continued (Backyard Sessions)". 

Miley си припомни критичното писмо, което получи от Sinéad през 2013 г. след излизането на нейния хит "Wrecking Ball". В него покойната певица коментираше осъдително Miley заради голотата ѝ в клипа към песента. В отговор Miley сподели скрийншот на стари туитове на O'Connor, написани по време на психична криза, и я сравни с друга звезда с ментални проблеми - Amanda Bynes. Sinéad тогава написа:

"Днес ти публикува мои стари туитове отпреди 2 години, които съм писала в момент, когато не бях добре и имах нужда от помощ, все едно съм ги писала сега... По този начин се подиграваш на мен и на Amanda Bynes за това, че страдаме от психични разстройства и за това, че търсим помощ. Сериозно... кой ти дава съвети?". 

"Когато направих "Wrecking Ball", очаквах да предизвикам полемика и критики, но не очаквах други жени да се обърнат срещу мен, особено такива, които са били на моето място", споделя по случая Miley. 

"Когато получих отвореното писмо от Sinéad O'Connor, не знаех за нейното нестабилно психическо състояние. И освен това бях само на 20 години. Така че не разбирах много от психични заболявания. Затова всичко, което виждах беше една жена, която ми казваше, че тази идея не е била моя идея. И дори и да съм била убедена, че е била моя, всъщност е била просто идеята на мъжете с власт за мен. И те са ме изманипулирали да вярвам, че идеята е била моя, а всъщност не е била. А беше. И все още е. И аз все още обичам тази песен". 

Miley отбеляза също, че "травми от детството" могат да се проявят по "странни начини". 

"Мисля, че толкова дълго ме бяха осъждали и критикували за изборите, които правя, че просто бях изтощена. А тогава се чувствах сякаш най-накрая правех собствен избор и вземах сама решенията си. И фактът, че някой се опитваше да ми отнеме това усещане много дълбоко ме засегна". 

"Бог да благослови Sinéad O'Connor, наистина, казвам го напълно сериозно", добави Miley, след което пристъпи към микрофона и запя "Wonder Woman" на фона на надпис "Посвещава се на Sinéad O'Connor".

Изпълнителката на "The Nothing Compares 2 U" почина в Лондон на 26-и юли. Тя беше на 56 години. 

Новини