Миро и Мария Илиева разказват за една неугасваща любов в "Ако утре няма днес"

24 ноември 2023
Миро и Мария Илиева
Снимка от Virginia Records

Дует между Миро и Мария Илиева доскоро беше само мечтана комбинация. Това се промени на сцената на музикални награди неотдавна, където двамата бяха голямата изненада с емоционално изпълнение на първата си обща песен озаглавена "Ако утре няма днес". Проектът предизвика голям интерес и очакването за неговата официална премиера беше огромно. Развръзката е вече факт – „Ако утре няма днес“ излезе днес с оркестрирана аудио версия и впечатляващо видео.

Историята започва, когато през 2022 година пак на същата сцена, Миро, връчвайки наградата за "Най-добра изпълнителка" на Мария Илиева, обещава публично да направи песен с нея. Удържа си на думата и влиза в студио с Мария скоро след това. Двамата споделят, че създаването на „Ако утре няма днес“ се е случило съвсем естествено и само за няколко дни работа. Двамата решават чрез музика да се обърнат с любов и благодарност към своите близки и всички, които обичат. Пишат музиката и текста заедно и ефектът от общата им работа е чувствен и наелектризиращ дует.

Видеоклипът е по идея на Миро (режисьор Николай Павлов) и разказва за неугасваща любов, вплетена в две времеви пространства

"Винаги съм искала да творя с Миро, защото се възхищавам на таланта, енергията и усещането му за света. И съм безкрайно щастлива, че това най-после стана по този магичен начин", споделя Мария Илиева.

Новини